gerrit

Gerrit Christiaan de Gier (1962) is concertorganist, kerkorganist in de Jacobikerk te Utrecht en orgeldocent in IJsselstein, Utrecht, Gouda en omstreken.

Gerrit Christiaan de Gier behaalde de diploma’s docerend musicus en uitvoerend musicus (1987, cum laude) aan het Utrechts Conservatorium bij Nico van den Hooven en Jan Welmers. Hij slaagde voor het examen kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek, dit met vermelding van een grote mate van creativiteit voor improvisatie. Gerrit Christiaan de Gier studeerde improvisatie bij Jan Raas en Jan Welmers en kreeg privélessen van Jean-Paul Imbert (Parijs). Ook volgde hij internationale interpretatiecursussen aan de Haarlemse Zomeracademie bij Martin Haselböck, Daniel Roth en Gisbert Schneider en aan de Internationale Meisterkurze für Musik te Zürich bij Jean Guillou. Gerrit Christiaan de Gier won de eerste prijs op de Internationale Orgeldagen Rijnstreek te Nijmegen (1990) en de derde prijs op het Internationale Albert Schweitzer Orgelfestival in Deventer (1982). 

Gerrit Christiaan de Gier is een gedreven en zeer vakkundig concertorganist. Hij concerteert in Europa en Zuid-Afrika en wordt gewaardeerd om zijn veelzijdig repertoire.

Het vermelden waard is de integrale uitvoering van de orgelwerken van Johann Sebastian Bach op het Van Vulpen-orgel in de Oude St. Nicolaaskerk in IJsselstein.

Diverse thematische CD-producties staan op zijn naam: Jeruzalem, o stad zo hoog gebouwd, Klassieken in de Jacobi, In 't spoor van Schweitzer, Music and water for all.

Gerrit Christiaan de Gier is organist van de Jacobikerk in Utrecht. Daarvoor was hij hoofdorganist van de Oude St. Nicolaaskerk in IJsselstein. Als ervaren kerkorganist adviseert Gerrit Christiaan de Gier bovendien organisten en kerkenraden/kerkbesturen bij de gemeentezangbegeleiding en verzorgt hij op dit gebied workshops. Ook is hij actief als jurylid in beoordelingscommissies.

Gerrit Christiaan de Gier heeft een bloeiende orgellespraktijk in Utrecht en IJsselstein. Hij is bovendien initiator van de recentelijk opgezette lespraktijk Orgelkunst Gouda en omstreken.

www.gerritchristiaandegier.nl